DALJINSKO NAVODNJAVANJE

Kome je ovaj sistem namenjen?

Sistem je namenjen svima onima koji ne žive blizu parcele na kojoj obavljaju poljoprivednu proizvodnju.

Zašto Smart Watering sistem?

Smart Watering je najinteligentiji sistem za navodnjavanje na nasem tržistu. Sistem je takav da u realnom vremenu prati vlažnost i temperaturu zemljišta i u svakom momentu imate uvid u parametre sistema sa vašeg mobilnog telefona.

Glavna prednost je što ne morate fizički biti na parceli koju zalivate. Kontrolu i nadzor nad čitavom parcelom imate daljinski putem mobilnog telefona.

Kako? Putem mobilnog telefona programirate trajanje zalivanja i isto tako možete da proverite vlažnost i temperaturu zemljišta ili nivo vode ukoliko zalivate iz rezervoara. 

Zašto su ovi paramterti bitni?

Vlažnost zemljišta kako ne biste zalivali kada nema potrebe za tim i rasipali vodu, a temperatura kako biste odredili optimalno vreme za zalivanje kako bi se smanjio stres na koren biljke usled razlike u temperaturi zemljišta i vode.

Za merenje vlažnosti i temperature zemljišta koristimo najkvalitetnije senzore koji su razvijani u Švajcarskoj. Senzori su fabrički kalibrisani i preciznost pri merenju vlažnosti zemljišta je ±3% dok je preciznost merenja temperature ±0.4°C.

Koje su prednosti ovog sistema?

Prednosti Smart Watering sistema u odnosu na programatore su lako uočljive.

Programator je uređaj koji isprogramirate i on uvek radi po jednom te istom programu. Npr. podesite ga tako da se zalivanje uključi svaki dan u 21h i da zalivanje traje 3 sata.Super, rešili ste problem. Ne baš. Programator će uključivati zalivanje i ako pada kiša po par dana iako tada nema potrebe za zalivanjem, a biljke će dobiti preteranu količinu vode koja može biti štetna po biljku isto kao i manjak.

Programator + senzor kise?

Ni to nije sjajno rešenje. Zašto?

Iskustva korisnika našeg sistema koji su pre Smart Watering sistema koristili programatore sa senzorima kiše su sledeća: kada pada kiša senzor kiše će se za par sati osušiti, a zemljište će i dalje biti natopljeno i nema potrebe za zalivanjem par dana. Sam programator ne zna kakvo je stanje vlažnosti zemljišta i on će opet uključiti zalivanje u podešeno vreme iako za to nema realne potrebe.

Smart Watering sistem je daleko naprednije rešenje od programatora, koji funkcionisu samo lokalno bez mogucnosti za daljinski nadzor.

Šta konkretno ovaj sistem nudi?

  • uključujete, isključujete i programirate dužinu trajanja zalivanja sa mobilnog telefona
  • ukoliko se navodnjavanje vrši iz cisterni moguće je vršiti merenje nivoa vode
  • u svakom trenutku imate uvid u stanje vlažnosti zemljišta i nivoa vode u rezervoarima
  • u trenutku kada zemljište postane suvo, sistem Vas obaveštava da je vlažnost zemljišta niska i da je potrebno zaliti

Princip rada Smart Watering sistema je ilustrovan na slici:

 

smart-watering-infographic

 

Da li neko drugi može da upravlja sistemom?

Ne, niko osim Vas ne može da vrši upravljanje sistemom jer sistem prima komande samo sa Vašeg broja telefona. Po želji kupca može se uneti više brojeva telefona koji mogu da kontrolišu sistem.

Šta ukoliko promenite broj telefona?

Nikakav problem, treba samo da pošaljete SMS sa zahtevom za promenu broja i sistem će Vas nakon uspešne promene obavestiti o tome.

Kojim tipovima zalivanja ovaj sistem može da upravlja?

Ovaj sistem može da upravlja praktično svim tipovima zalivanja, bilo da se radi o zalivanju kap po kap ili pomoću prskalica i može lako da se poveže na već postojeće sisteme navodnjavanja.

Nema ograničenja spram veličine parcele što znači da je sistem pogodan za sve vrste poljoprivrednih proizvođača.

Koji Smart Watering sistemi postoje?

U ponudi imamo tri vrste sistema: osnovninapredni i profesionalni o kojima ćete više saznati ukoliko posetite stranicu ponuda.

Imate dodatna pitanja?

Ne oklevajte da nas kontaktirate preko naše kontakt stranice na sajtu. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku i rešimo sva Vaša pitanja i nedoumice.